Wellness Aspara

Športna masaža

Športna masaža je zelo priljubljen način zdravljenja mehkih tkiv po poškodbah, a tudi kot strategija za preprečevanje poškodb in sprostitev mišic po napornih treningih. Športna masaža je priporočljiva vsem, ki se ukvarjajo s športom, od rekreativnih športnikov do profesionalnih športnikov, ki hodijo na masaže večkrat na teden.

Športna masaža je opredeljena kot specifična uporaba masažnih tehnik, protokolov hidroterapije ter vrste protokolov gibanja in gibljivosti, katerih namen je doseči posebne cilje, specifične za vsak posamezen šport ali posameznega športnika.

Prednosti športne masaže


Športna masaža je zelo pomembna v trenažnem procesu tako športnikov kot rekreativnih športnikov. Masaža ima pravzaprav številne prednosti, tako psihološke kot tudi fizične in fiziološke. Telo postavlja v boljšo kondicijo, preprečuje poškodbe in zmanjšuje gibljivost, izboljša elastičnost tkiv in na splošno izboljša zmogljivost in podaljša trajanje športne kariere.

Ko gre za fizične koristi masaže, poudarja dotok krvi v tkivo. Konkretno gibi mišičnega tlaka med masažo izboljšajo pretok tekočin skozi tkivo, tako krvi kot limfe. To je še posebej pomembno pri poškodovanih tkivih (na primer po treningu), saj bomo z boljšim pretokom mišice oskrbeli z več hranilnimi snovmi in energijo, potrebnimi za okrevanje.

Globinska masaža povzroči odpiranje por in membran v tkivih, kar omogoča, da tekočina in hranila prodrejo v tkivo. Na ta način se nakopičeni toksini in odpadki, kot je mlečna kislina, lažje odstranijo iz tkiva, poveča se tudi oskrba s kisikom in mišicami hranilnih snovi, ki pomagajo pri obnavljanju.

Masaža je tudi vrsta raztezanja tkiva, ki je ni mogoče raztegniti s klasičnim športnim raztezanjem. Z masažo se mišična vlakna raztegnejo v dolžino in širino, fascija, ki obdaja mišična tkiva, pa se z masažo raztegne, kar zmanjša napetost, ki obstaja znotraj tkiv in živcev ter med njimi.

Aspara Masaze

Izvaja:

Wellness Aspara

Cesta Leona Dobrotinška, 22b
3230 Šentjur, Slovenia
Mob: +386 (0) 40 494 444
Tel: +386 (0) 590 876 00
Email Info: [email protected]
Email Team: [email protected]

– 10 min | 17€
– 20 min | 27€
– 40 min | 42€

Rezervacije

Onemogoči Jquery od nalaganja.
Uporablja tehnologijo WordPress BooklyWordPress Booking Plugin