Wellness Aspara

Balneoterapevtske storitve

Balneoterapija

Balneologija je ena izmed najstarejših ved, saj proučuje načine zdravljenja z naravnimi zdravilnimi sredstvi, ki so človeštvu znana že stoletja. Ta naravna zdravilna sredstva se lahko uporabljajo za preventivo, zdravljenje ali rehabilitacijo različnih bolezenskih stanj.

Zdravilni naravni dejavniki, strokovna zdravstvena obravnava, celovita storitev ter prijaznost osebja privabljajo in so hkrati razlogi za vračanje.

Baneologija predstavlja znanje o postopkih v balneoterapiji, kjer se v zdravstvene namene uporabljajo naravne mineralne vode za pitne kure, kopeli ali inhalacije, ogljikov dioksid v suhih ali vodnih kopelih, različne obloge iz peloidov in zelišč ter klimatske danosti.

 
Zdravniki balneologi na podlagi skrbnega pregleda ter pogovora z gostom oziroma pacientom svetujejo vrsto, zaporedje ter pravilno kombinacijo postopkov.
 
Po potrebi svetujejo dopolnilno specialistično obravnavo pri katerem izmed strokovnjakov v naši ustanovi. Zdravilnost rogaške vode dokazujejo številne analize in raziskave ter nešteto zadovoljnih gostov iz Slovenije in tujine.

MINERALNA KOPEL

Priljubljena mineralna kopel ima številne pomembne zdravilne učinke na organizem, še posebej pri boleznih prebavnega sistema ter pri srčno žilnih obolenjih. Priporočamo jo tudi povsem zdravim ljudem za izboljšanje splošnega počutja.

ZELIŠČNE KOPELI

Učinkovine zdravilnih zelišč poskrbijo za globoko sprostitev telesa in duha, delujejo protivirusno, pomagajo odpreti dihalne poti, povečajo prekrvavitev telesa, lajšajo težave pri revmatičnih obolenjih, sproščajo in pomirjajo.

BLATNE – FANGO OBLOGE

Blatne (fango) obloge telesu blago dovajajo toploto in jo v njem dolgo zadržujejo. Delujejo pomirjevalno in blažijo bolečino. Še posebej jih priporočamo pri degenerativnih spremembah gibalnega sistema (bolečinah v hrbtenici, križu, sklepih), pri mišičnih bolečinah in kroničnem revmatizmu.

INHALACIJE

Inhalacije še posebej blagodejno delujejo na odpravljanje težav z zgornjimi dihali in sinusi.

Izvaja:

[email protected]
+386 (0)40 151 030
+386 (0)3 811 2000
+386 (0)3 811 2004
+386 (0)3 811 2012
Grand Hotel Rogaška, Zdraviliški trg 11, 3250 Rogaška Slatina, Slovenia

Rezervacije

Onemogoči Jquery od nalaganja.
Uporablja tehnologijo WordPress BooklyWordPress Booking Plugin